Verhaaltje

Hallo allemaal!

Na een aantal verzoeken om een nieuw verhaal te uploaden en een lange periode stilte leek het ons een geschikt moment voor een nieuw verhaal! Met ons gaat alles goed, we zijn op dit moment in Christchurch, Nieuw Zeeland. Het verhaal gaat hier verder waar we gebleven waren, veel leesplezier.

Na de hoofdstad van Australie te hebben bezocht zijn we doorgereden naar de Blue Mountains. De blue mountains is een gebergte ten westen van Sydney. We zijn hier een aantal dagen gebleven en hebben een aantal wandelingen rond de beroemde Three Sisters gedaan. Vervolgens zijn we doorgereden naar Sydney. We zaten daar in een roze hostel met de toepasselijke naam 'the Pink House'. Het was een aardige dolle boel daar, met name op zaterdagavond toen er een opblaaszwembad met Goone(goedekope wijn die niet te drinken is) werd gevuld. We hebben ons prima vermaakt in Sydney, het is een gave stad en we hebben de hele week lekker weer gehad. Uiteraard de Harbour Bridge, het Opera House en Darling Harbour bezocht.
Na Sydney hebben we een aantal stranden langs de oostkust bezocht: Coffs Harbour, Byron Bay en Gold Coast. Hier valt niet zo veel over te vertellen. Byron Bay is erg beroemd om het surfen maar we zaten precies in de 'Schoolies' (Na de middelbare school gaan ze met de klas een aantal dagen op vakantie) dus het was megadruk en niet zo spectaculair.

Het laatste wat we hebben gedaan in Australie is Fraser Island. Dit is het grootste zandeiland ter wereld, waar je dus alleen met een terreinwagen op kan. We hebben een selfdrive safari gedaan van 3 dagen. Het was een van de hoogtepunten van onze trip in Australie, alles was leuk: het rijden, de groep, het camperen en alle bezienswaardigeheden bezoeken. Willem heeft het voor elkaar gekregen om op de laatste dag op de WC opgesloten te zitten om vervolgens na 45 minuten te worden bevrijd door de groepsleider. Na Fraser Island begon een nieuw avontuur: Nieuw Zeeland!

Op 12 december zijn we naar Christchurch, Nieuw Zeeland gevlogen. In Nieuw Zeeland hebben we geen auto, dus hebben we besloten om er maar een te huren. Achteraf hadden we beter 1 auto kunnen huren voor de gehele periode, we hebben nu zes verschillende gehad maar we zijn er gekomen! Na een dag in Christchurch zijn we naar Mt Cook Village gereden. Dit is een zeer klein dorp midden in de bergen. Zeer mooie rit erheen met lake tekapo in het zicht. Daar vervolgens ook weer een walk gedaan en naar Dunedin gereden. Daar de locale penguins aan wal zien komen aan het eind van de dag, waar Jorrit zich lam schrok toen hij bijna op een zeeleeuw ging staan die hij niet had gezien. Na Dunedin zijn we naar het zuiderlijkste puntje van het Zuidereiland geweest, Bluff. Daarna naar Te Anau waar we dagtocht hebben gelopen van uur of 9. Aan het eind hiervan waren we helemaal gesloopt dus toen waren we maar gelijk naar de locale Subway gereden. We wilden in Milford Sound (Fjord) een boottocht van een uur doen maar de weg was afgesloten omdat het veel had geregend. We hadden nog een paar dagen voordat we de auto moesten inleveren dus toen waren we maar gelijk naar Franz Jozef gereden. Dit bleek wat langer rijden als gedacht, het waren allemaal bergwegen en zigzagen. Uiteindelijk om 7 uur savonds aangekomen en ze hadden gelukkig nog twee bedden over. Ook hier regende het nonstop, we zijn naar de Gletsjer geweest maar het was niet echt genieten ivm de regen.

Met de kerst zaten we in Queenstown waar de kerstmaaltijd verzorgd werd door de lokale Macdonalds. We wilden hierna een andere auto huren om via de westkust naar de ferry te rijden maar dit is niet gelukt omdat alles vol was geboekt. Toen maar een megagrote luxe Toyota Previa gehuurd voor 1 dag tot Christchurch en daar een andere auto opgehaald en tot Picton gereden. Daar hebben we Oud en Nieuw gevierd op een manier waarop ze nog veel van Nederland kunnen leren. Een bandje en een kleine vuurwerkshow. Om kwart over 12 ging iedereen weer naar huis en dat was het. Nog even naar huis gebeld, pilsje gedronken en om uur of 2 lagen we op bed. Op 2 januari hebben we de ferry genomen naar Wellington en zijn we via de oostkust naar het noorden gereden.

Eerste interessante stop was Rotorua, een stad waar het de hele dag ruikt naar rotte eieren ivm de vulkanische gassen. Daar een kokende modderpoel bezocht en daarna doorgereden naar Whitianga. De grootste reden dat we daar waren was hot water beach. Op dit strand kan je een kuil graven waar dan heet water uitkomt waardoor je je eigen wirlpool hebt. Helaas waren we niet de enige en stond het hele strand bomvol. Vervolgens doorgereden naar Paihia, the Bay of Islands. Daar een boottocht gedaan waarbij het lekker weer was, lunchstop op een klein eiland en veel dolfijnen gezien. Daarna naar Auckland gereden en met Ben en Ngairne (een vriendin van Ben) naar haar huis gereden. Daar aantal dagen gebleven, paar keer wezen zwemmen, wezen wildkamperen met een groepje, wezen schieten op het land, naar Maori night geweest, en wezen lugen in Rotorua. Het laatste is een soort rodelen alleen dan op een gewone soort weg. Ben kon niet goed remmen waardoor hij een keer de berm in vloog met 50kmh wat er erg grappig uitzag. Tevens zijn we naar Tongariro national park geweest (bekend van lord of the rings) waar we paar wandelingen hebben gedaan. Omdat Ben een beetje ziek was en we geen regenpak hadden konnden we de Tongariro crossing niet op 1 dag doen, waardoor Jorrit hem van 3 uur snachts tot half 9 sochtends heeft gedaan. Gisteren zijn we teruggevlogen naar Christchurch (was goedkoper dan rijden). Helaas waren alle hostels helemaal volgeboekt (dit is bij ons nog nooit voorgekomen) dus we zitten de laatste 3 nachten in een twin room met tv en eigen badkamer. Maandag nog wat dingen uitzoeken en dinsdag vliegen we terug naar Brisbane. Willem gaat gelijk door naar Dubai, Jorrit blijft nog 6 weken in Australie.

Groeten!!

Harry en Laura

Wat een avonturen jongens! Geniet er nog even van en tot snel! Voor je het weet zit je weer in het gewone leventje met 5 dagen in de week, werken van 9 - 5!

Anneke en Piet

Beste Willem en Jorrit, we sluiten ons aan bij Harry en Laura: wat een avonturen! Jullie schrijven een prachtige geschiedenis.

Succes met de voorbereidingen voor de volgende reizen en weken, en - Lords of Australia - "op" 's-Gravendeel wacht uiteindelijk toch het harde leven weer, dus enjoy and take care!!!

Lisz

Hey Boyz,
Leuk om weer eens een uitgebreid verslag te lezen! (Dit verwacht ik nu van Dubai komende week ook wurf)

Liefs Lisz

Sietse

Hey Jor & Wurf,

Goed om te lezen dat alles zo goed gaat. Hier in het coldy Holland blijft alles bij hetzelfde! Geniet van Dubai en de laatste weken Ozzi!

Eric Nanhekhan

He Wilson,

Je hebt aardig getourd daar man!

Hoe gaat het verder? Werk nog steeds op de transportafdeling van DHL met die gekke truckers allemaal.

Je gaat ook nog ff naar Dubai! Lekker man! Wanneer kom je weer terug? Dan moeten we zeker ff pilsje doen. Trouwens, heb je nog mooie Honda's gezien?

Ik hoor het wel en de groeten aan Jorrit.

Laters!

Eric

susan

Hoi jongens,

mooi verhaal weer. kan het zo voor me zien allemaal.
Jorrit, maak er nog wat moois van daar en het wordt wel leuk om je weer in real life te spreken.

groeten
Susan