Alle avonturen van de laatste maand

Hallo allen

Na weer een maand vol avonturen leek het ons wel weer tijd voor een nieuw verhaaltje. Na onze aankomst in Darwin zijn we meteen maar op onderzoek gegaan in de regio. We hebben er twee national parks bezocht (Litchfield en Kakadu). De eerste hebben we met Kirsi uit Finland bezocht met de auto en de tweede hebben we met een tour gedaan omdat de camry totaal niet geschikt is om offroad te gaan. Beide keren hebben we ons uitstekend kunnen vermaken, zeker in Kakadu waar onze gids Dan zijn uiterste best deed om zo mediterraans mogelijk te blijven. Jammer genoeg voor hemzelf was hij 's avonds het meest bezopen van allemaal maar dit heeft hij ruimschoots goedgemaakt door de volgende dag met 110 km/h over een gravelweg te racen met aanhanger.

Volgende stop was Katherine waar we zijn wezen kajakken. Of het de slechte conditie is, de stoming in de rivier of onze gebrekkige samenwerking laten we maar even in het midden maar het ging waardeloos. Keihard verbrand allebei maar het uitzicht maakte een hoop goed. Verder hebben we hier kennis gemaakt met de eerste zwervende aboriginals die elke middag

om twee uur trouw in de rij staan bij de slijterij alsof er voedselbonnen uitgedeeld zouden worden. 600 kilometer en 1 tankstation verder zijn we aangekomen in Daly Waters. Hier staat volgens de geruchten de oudste pub van Australie. Dit werd dan weer ontkend door een bebaarde campinggenoot die beweerde dat de oudste pub (uiteraard) in zijn woonplaats stond. We zijn hier dan ook meer gestopt voor de goedkope overnachting en de beroemde barbecue. Tijdens onze welverdiende maaltijd met Johan en Leonie werden we plotseling gecast voor een uitzending van het programma 'Making Tracks', zeg maar het Australische RTL travel. We hadden het voorrecht om 5 hele minuten te praten met de Australische Chris Zegers (300 dagen zon en een huid als een ouwe leren tas). In december of januari komen we op de buis dus dus bij deze een verzoek aan de familie Kooiman of dit magische moment opgenomen kan worden.

Na Alice Springs en de West MacDonnell Ranges hebben we Kings Canyon, de Ayers Rock en de Olgers bekeken. Hier hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de gastvrijheid van Amanda. We konden daar enkele dagen blijven om het een en ander te regelen en konden hun auto lenen om naar de rocks te gaan. Dit hield in dat alle auto's die voor en achter ons in de rij stonden 50 of 100 dollar moesten betalen om binnen te komen en voor ons als 'locals' was een vriendelijke glimlach genoeg. Hierna zijn we naar coober pedy gereden. Een soort goudzoekersdorp waar vrijwel iedereen door de hitte en zandstormen onder de grond woont en leeft. Uiteraard zijn wij die nacht weer uit onze tenten weggevroren. Hierna stonden de Flinders Ranges op het programma. Hier hebben we voor het eerst wilde emu's gezien en hebben we een heuse bergwandeling gemaakt.

De volgende stop was Adelaide. Het was enorm lekker om weer in de bewoonde wereld te zijn en weer eens wat mensen tegen te komen in een hostel. Voor het eerst sinds lange tijd weer veilig in de oceaan kunnen zwemmen zonder krokodillen, kwallen of pijstaartroggen in de buurt. Onze kamergenoot Anneleen heeft ons daar enigszins wegwijs gemaakt over het wel en wee van 'het balkon' in dat hostel. Dit hield in dat er de meest achterlijke drankspelletjes gedaan moesten worden waarvan Anneleen zelf het eerste slachtoffer was. Maar moet gezegd worden, opnieuw hebben we ons prima vermaakt. De belangrijkse attractie van Adelaide is de Barossa Valley waar wijn gemaakt wordt. Hier kun je vrijwel alle wijnen gratis proeven (mits ze niet te duur zijn) dus dat was meer dan genoeg reden om even een kijkje te nemen. Waar Willem in de Bundaberg rumfabriek de dag van zijn leven had was het nu zijn beurt om te chauffeuren. Niels en Yaara zijn ons die dag wezen vergezellen.

Toen zat onze tijd in Adelaide er al weer op en zijn we met Yaara uit Israel en Dave uit Liverpool op road trip gegaan richting Melbourne. Wellicht hadden we de grootte van de auto iets onderschat want we hadden letterlijk iedere vierkante centimeter nodig om alle bagage en personen in de auto te proppen. Waar Yaara verstopt zat achter twee enorme rugzakken had Dave weer twee vishengels in zijn nek hangen maar het was fantastisch. Met een wellicht ietwat te zwaar beladen camry zijn we door de Grampians gereden om later de great ocean road te doen, een van de dingen die je moet doen in Australie. Dave was er zelfs speciaal voor uit Nieuw Zeeland gekomen. Aan het eind van de trip vond Jorrit het (wederom) nodig om de auto dicht te doen met de sleutel nog in het contact. Waar de eerste keer de wegenwacht te hulp schoot was het deze keer een dubieuze Servier met inbraakgereedschap.

In Melbourne hebben we Dave afgezet op het vliegveld en zijn we met Yaara verder gegaan. We kunnen nu de benzinekosten door drie delen en we hebben een chefkok aan boord ;). Aangezien het met de auto in het centrum van de stad geen doen is leek het verstandig om de kampeerspullen weer eens naar boven te halen. Na twee dagen constante regen werd het duidelijk waarom de tenten spotgoedkoop waren bij de supermarkt. We hebben een laag water kunnen hozen en hebben de nacht maar doorgebracht in de overdekte keuken. Na Melbourne zijn we langs Canberra gegaan om het een en ander te regelen. We zijn daar met Ben wezen eten en poolen en de volgende dag zijn we vertrokken richting de Blue Mountains alwaar we nu en de komende dagen zullen vertoeven.

Gegroet!

Thomas & Sietse

Hey Jor & Wurf,

Wat herkenbaar allemaal! Zo leuk om te lezen helemaal omdat ik overal een beeld bij heb wat jullie zien en beleven! Life is beautifull Around the world!!!! Stay Tuned --> Sietse

Pakkend verhaal om te lezen. Wat zou ik graag daar zijn, hier is het sterves koud en niets te beleven! :P
Heerlijk om te lezen dat Jorrit zich wederom vergist in het afsluiten van de auto :D.
Moet ie in Frankrijk niet doen want dan word ik helemaal gek. Geniet nog ff van de tijd daar!!!!!
Greetz Thomas

Jorrit

In Frankrijk hebben we centrale deurvergrendeling ;)

Odette

hoi jongens, ik zal ook eens een berichtje schrijven!
geweldig wat jullie daar allemaal beleven! Leuk om het zo mee te kunnen maken, want ik schiet toch steeds weer in de lach van die verhalen van jullie!!
Enne..... jullie hebben dus ook nu jullie 15 minuten van roem(eigenlijk 5 minuten) gehad haha, ben benieuwd wat dat voor beelden oplevert!

Ik hoop dat jullie nog een hele fijne tijd daar hebben, geniet ervan en ik kijk uit naar het volgende bericht!

groetjes Odette

Lisz

Hey boyz,
Goed om te horen dat het goed met jullie gaat :)
Wat hebben jullie het toch goed getroffen, het weer is hier om te janken.

Liefs Lis x

Patrick

Slecht weer in Nederland?! De winter komt eraan: heerlijk!

Leuk om de verhalen weer te lezen, veel plezier nog!

Groeten,

Patteman

Eugene

Heey,

Weer prachtig verhaal mannen.
Hier tussen de 0 en 8 graden, en voor volgende week geven ze winterse neerslag op.

Have fun, kijk al uit naar jullie volgende verhaal.
Gegroet!!

susan

leuk verhaal weer. heerlijk om te lezen. Foto's ook schitterend. Jammer Jorrit dat we jouw aanwezigheid nog langer moeten gaan missen, maar we redden het hier wel hoor. De lootjes voor pakjesavond zijn weer getrokken en leveren hier uiteraard weer hilarische taferelen op. haha. We zullen op 5 december op jullie proosten onder het genot van pepernoten en speculaas.

groeten uit 's-Gravendeel