Darwin
G'day,
Na een paar dagen bijkomen in Brisbane en heel moe worden van huisgenoot Phillipa zijn we doorgereden naar Tin Can Bay en Rainbow Beach. Daar zijn we wezen kijken bij het dolfijnen voeren en heeft Willem een aantal keren gevist maar helaas (of uiteraard) nog niks gevangen.
Vervolgens zijn we doorgereden naar een camping rond Bundaberg. De camping zelf lag vrij afgelegen en aan de zee. Hierdoor waren er erg veel muggen en andere insecten. Onze buurvrouw had hier een aantal sprays en systemen voor: 1tje zelfgebrouwde olie voor op de huid, 1 automatische spray voor buiten de tent om de beesten weg te houden en voor de brutale insecten die dan nog niet weg waren had ze een derde om ze uit te roeien. Helaas hadden wij maar 1 spray en zijn we aardig gestoken. Willem heeft hier zijn tweede poging gewaagd om een barramundi te vangen.
De volgende dag zijn we naar de Bundaberg rumfabriek geweest. We hebben daar een tour door de fabriek gedaan en aan het eind kon iedereen 2 drankjes proberen. Gelukkig vond Jorrit het niet zo lekker dus heeft Willem alle vier de drankjes naar binnen gewerkt en heeft Jorrit de eer gehad om terug te rijden.
Daarna zijn we doorgereden naar Town of 1770 en Agnes Waters. Dit is een vrij kleine, mooie plaats die nog niet zo heel toeristisch is. Daar hebben we leren surfen, iets dat niet zo makkelijk is als het lijkt. Allebei hebben we een paar keer op het bord gestaan maar dan heb je het wel gehad. Verder hebben we daar 1770 bekeken op een huurfiets en een door Jorrit op een feestje gewonnen elektrische fiets.
Na 1770 zijn we weer terug gegaan naar de familie Kooiman. Ben had deze week vakantie dus zijn we met hem allemaal dingen gaan doen, maar niet voordat we de eerste boete binnen hadden. 133 dollar voor 11 kilometer te hard. De eerste paar dagen zijn we een paar keer wezen zwemmen, 4wheel driven en inkopen gedaan. Willem heeft hier zijn derde poging tot het vangen van een barramundi gewaagd. Twee avonden zijn we op konijnen wezen jagen op het veld van boer Jeff. We hadden er allemaal één en Ben met zijn legerervaring twee. Verder zijn we nog wezen racen bij boer Alan. Willem op een soort snel golfkarretje en Jorrit op een crossbrommer. Daarna zijn we met Ben weer teruggegaan naar Town of 1770, naar een vakantiehuis van bekende van Ben. Daar hebben we Ben leren surfen en uiteindelijk kon hij het beter dan ons.
Na Ben weer terug te hebben gebracht op het vliegveld zijn we naar Longreach gereden. Dit is een plaats in het binnenland van Queeensland. Daar zijn we een dag gebleven aangezien daar het museum van Qantas stond maar uiteindelijk zijn we niet daarheen gegaan maar naar een museum over de geschiedenis van Australië, iets dat nog verrassend boeiend was. Vervolgens hebben we geprobeerd zo snel mogelijk naar Darwin te gaan aangezien het weer daar met de dag slechter wordt. Onderweg kun je soms een half uur rijden zonder tegenligger tegen te komen en behalve dat zijn de enige levensvormen te bekennen bij de tankstations die om de 400 kilometer staan.
Momenteel zijn we in Darwin waar het klamme weer afgewisseld wordt met gigantische regenbuien dus we houden onze vingers nog even gekruist voor de komende dagen in kakadu en litchfield national park. Het hostel waarin we verblijven zit vol met hippies dieroken, blowen en zuipen tot een absolute topsport hebben verheven(vanaf 10 uur ‘s ochtends) dus een enorm lang verblijf zal hier niet worden ;)
Bezjoer!
Wat een avonturen weer!
Hahaha heb je Philipa niet, krijg je dit weer in het hostel;)
Er zal wel een relaxte sfeer hangen...
Leuk om weer wat te lezen!
Liefs Lis
En die barramundi is nog steeds niet gevangen? :D
Leuk stukje!
De roddel updates komen één dezer dagen jullie kant op ;)
Greetz
Thomas
Nog langs Daly Waters gekomen? is weer leuk om alles te lezen jongens!
Wat een bijzondere ervaringen!! Mooi dat jullie ook de tijd nemen voor een museumbezoek en jammer van de barramundi; Willem, je moet de familie-eer wel hooghouden natuurlijk, één moet kunnen.
Goeie reis verder en take care.
Leuk verhaal weer, en toffe foto's zeg!
Gruwelijk!!!!!!!!!
Lekker avontuurlijk allemaal, geniet ervan jongens want dit pakken ze niet meer van jullie af.
P.S. Willem vang die vis nou eens, want anders wordt het helemaal geen visjaar meer.
Floor, bedankt voor de aanmoediging!
Jij (en ik een beetje) hebben Willem toch vissen geleerd.
Ha die Frits,
Zo te horen zit je in ieder geval niet stil daar, en heb je genoeg te beleven.
Succes daar nog!